Tää piirakkojen klassikko kuuluu myös omiin suosikkeihin, aivan sinne kärkeen ellei ihan ykkös paikalle. 
Itse teen aina irtopohja vuokaan ja taikinan reunat kapuavat aivan sinne ylös asti, näin saa aikaan paksun ja näyttävän piiraan. Täytettä laitan aina paljon, ei kuitenkaan liikaa, mutta niin, että se näyttää hyvältä ja maistuu vielä paremmalta. Hyvät, laadukkaat raaka-aineet ovat kaiken A ja Ö. Jos et ole vielä kokeillut, niin voin sanoa, että jos et kokeile niin paljosta jäät paitsi ! Piirakka itsessään on niin tuhti, että sen kánssa sopii mainiosti raikas salaatti. 
Pohja
150 voita
n. 4dl vehnäjauhoja
n. 3rkl vettä 
Täyte 
300g ylikypsää saunapalvikinkkua tai vähärasvaista palvikinkkua
150-200g mustaleimaista emmentalijuustoa
1 sipuli (voit halutessasi kuullottaa sipulit pannulla)
3-4 kanamunaa
1dl kevytkermaa
2dl kermaviiliä
1dl parmesaanijuustoa raastettuna
n. 3tl Provencen yrttimaustetta
1-2tl paprikajauhetta
mustapippuria
Leikkaa kylmä voi ohuiksi viipaleiksi ja kaada jauhot joukkoon. Nypi ryynimäiseksi seokseksi ja kaada vesi joukkoon. Muotoile taikina ja painele piirasvuokaan.
Leikkaa kinkku ja juusto suht pieniksi paloiksi. 
Levitä kinkku, juusto ja sipuli taikinan päälle tasaisesti. 
Sekoita munat, kermaviili, kerma, parmesaaniraaste sekä mausteet keskenään. Kaada seos juuston, kinkun ja sipulin päälle.
Paista 225asteessa 30-40 minuuttia. Voit asettaa leivinpaperin viimeisen 15 minuutin ajaksi jos pinta tummuu liikaa. 
Tarjoa haaleana salaatin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
 
 
 

 
 Tekstit
Tekstit
 
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti