maanantai 31. elokuuta 2009

Kupliva marjahyytelö

Yhtenä kesäpäivänä oli pakko kokeilla tätä Jamie Oliverin herkkujälkkäriä jonka tekemistä olen aina ajatellut, mutta se on vaan jäänyt. Nyt kuitenkin kun tuoreita marjoja löytyi ruhtinaallisesti omasta takaa sain sitten loppuenlopuksi tehtyä tämän. Ihana kesäppäivän raikastaja. Itse kuohuviinin sijasta käytin ihan Spriteä, mutta tottahan toki sitä kuohariakin voi käyttää jos löytyy, ja sitten marjoihin tulee kivoja kuplia.



4 Annosta
puoli litraa tuoreita majoja (itse käytin mustaherukoita, punaviinimarjoja, valkoviini marjoja ja vadelmia)
4 liivatelehteä
1dl juomavahvuista marjamehua
2rkl sokeria (hedelmäsokerikin käy)
3dl kylmää spriteä (tai sitä kuoharia)
Koristeluun
Itse käytin kermavaahtoa, yhden punaviinimarjan ruodin kokonaisena, kaakaojauhetta
sekä pannulla peehdettuja hiukan pienennettyjä cashew pähkinöitä.
Voit valita teetkö pieniin annosvuokiin vai isoon vuokaan. Mikäli teet isoon, vuoroo vuoka kelmulla. Jos teet pieniin annosvuokiin huuhtaise annosvuoat kylmällä vedellä.
Puhdista marjat ja nosta ne kulhoihin tasaisesti. Siirrä kulhot jääkaappiin kylmenemään. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä. Kiehauta marjamehu. Purista vesi pois liivatteista ja sekoita ne kuuman mehun joukkoon. Ota kasari pois levyltä. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se liekenee. Anna liivateseoksen jäähtyä muutama minuutti.
Ota marjakulhot tai annosvuoat sekä kuohuviini tai sprite jääkaapista. Idea on siinä, että kun ne ovat kylmiä niin hyytelöön ja koristeellisia kuplia. Kaada kuohuviini tai sprite liivatemehuun, sekoita pikaisesti ja kaada mehuseos marjojen päälle. Jos marjoja pulpahtelee pintaan, työnnä ne takaisin, näin pinnasta jää tasainen ja se säilyttää marjojen raikkauden. Siirrä kulho tai annosvuokaan jääkaappiin vähintäänkin 1½ tunniksi, tai kunnes ne ovat hyytyneet kunnolla.
Kasta kulho tai vuoat kuumaan veteen hetkeksi, jotta hyytelön ulkoreuna alkaa sulaa. Kumoa sitten lautaselle. Voit myös yhtä hyvin jättää tämän vaiheen pois ja koristella suoraan annosvuokaan tai kulhoon.
Halutessasi voit koristella hyytelön vaahdotetulla kermalla, hieman ruskistetuilla cashew-pähkinöillä, siivilän kautta ripotellulla kaakaojauheella ja jonkin marjan ruodilla tai yksittäisillä marjoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti