keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Sitä sun tätä talven ajalta

Elikkäs joo, tyhjentelin tossa äsken kameran muistia ja löysin sieltä muutaman kuvan ruoista mitä on tässä talven varrella tullu tehtyä, joten päätin, että en laita minkään niitten ohjeita tähän blogiin, mutta laittelen kaikkien niiden ruokien kuvat kuitenkin ja yritän muistella mitä kyseiseen pöperöön tuli.


Thaimaalaista paistettua riisiä vihannesten sekä jättikatkarapujen kera & kevätkäälyreitä

Nam! Tulee ihan vesi kielelle kun ajattelee koko ruokaa... Täytyy kyllä tunnustaa, että en oo kertakaan niitten nyt noin yhdeksän Thaimaan reissun aikana syönyt yhtä hyvää paistettua riisiä mitä tuo äipän tekemä riisi oli! Aivan super hyvän makusta. Tällä ruolla oli hyvä palautella muistiin thaikku ruokia ennen kun Thaimaaseen lähettiin. Muistaakseni tähän käytettiin jotain täysjyväriisiä, punasipulia, parsakaalia, paprikaa, porkkanaa, jättikatkarapuja ja niinkuin yleensäkin paistetussa riisissä, sekaan oli läiskästy kanamuna(nia) ja ainakin limeä oli käytetty mukavasti hapokkeena ja tuomaan mukavaa kirpakkutta. Kevätkääryleitä ei kyllä itse ruvettu väsäämään eli ne on ihan pakastepussukasta, löytää K-kaupoista ainakin. Hyviä oli nekin.

Cashew kanaa



Samana päivänä kun tehtiin tota paistettuu riisii ja kevätkääryleitä niin pidettiin pienimuotoinen Thaimaa ilta. Sillon tuli Cashew kanaakin tehtyä. Ai vitsi kun oli tuokin kyllä niin taivaallisen makusta ettei mitään rajaa. Ikinä en ole Cashew kanasta tykännyt kun se tuppaa olemaan aikasta mietoa tavaraa, mutta kyllä nyt syötiin ja hyvällä ruokahalulla! Mitäköhän taikoja se äippä on oikee päässy tekemään? Pää raaka-aineethan on cashew pähkinät sekä kana. Kun pähkinöitä paistaa mukavan ruskeiks ja laittaa kanojen joukkoon niin nam!


Sushia Ruoka& viini messuilla



Olen aina halunnut kokeilla itse sushin tekemistä ja kun oltiin tuolla Ruoka&viini messuilla niin enhän tietenkään voinut olla menemättä kokeilemaan miten se sushin tekeminen omin pikku kätösin sujuu. Itseasiassa, se oli paljon helpompaa miltä se näyttää ja mitä olen aina luullut. Että jos olet halunnut tehdä sushia niin älä epäröi vaan ala tuumasta toimeen, mene kauppaan ostamaan tarvikkeet ja eikun rullia kääntelemään. Ei ehdottomastikkaan jää viimeiseksi kerraksi jolloin teen itse sushia! Ensikerralla voisi kokeilla vaikka lohta ja rapua. Ja piipahtakaa ihmeessä tuolla messuilla! Oli tosi hienot messut ja kyllä ollaan seuraavillekkin messuille menossa.

Raclettea Ylläksellä



Kuten aikaisempinakin vuosina, otimme Ylläkselle mökkiin mukaan raclette grillin. Hyvän käryn saa aikaan joten jos meinaat raclettea ruveta duunailemaan niin toivottavasti talossanne on hyvä liesituuletin :D Perjaatteessahan racletella tekemiseen sopii vähän kaikki mitä vaan mieleen tulee, mutta meidän perheellä on muodustunut jo jonkinlaisia traditioita. Ylläksellä käytimme, niinkuin kuvasta näkyy, tomaatteja, parsa -ja kukkakaalia, kesäkurpitsaa, marinoituja tuoreita herkkusieniä, broiskua jonka ympäri oli kiedottu pekonia, sipulirenkaita joiden päälle roiskuteltiin vähän soijaa, niinkuin meillä on lähes aina tapana kun paistamme sipulia, tankoparsaa, sitten tietenkin erityisesti raclette juustoa ja patonkia. Tietenkin kaikenlaiset etikkasäilykkeet ja kaikenlaiset vihannekset.  Sitten kun tuotteet on grillattu niitä voi laittaa alatasolle pienelle "lapiolle" juusto pällä gratinoitumaan. Oma ehdoton suosikkini oli paistettua kesäkurpitsaa, jonka päälle herkkari ja juustoa. NAM! Aivan ihanaa. Jos ette vielä ole kokeilleet raclettea niin äkkiä grilli ostamaan ja kokeilemaan! Suosittelen.


Paahtopaistia, vihreitä papuja, grillattuja tomaatteja, homejuusto perunoita ja punaviinikastiketta



Yhtenä viikonloppuna innostuttiin syömään lihaa koko viikonloppu, perjantaina tuli tehtyä paahtopaistia, homejuustoperunoita, papuja ja grillattuja tomaatteja. Itse rakastan grillattuja tomaatteja, niiden päälle laitoin ripauksen suolaa, pippuria ja korppujauhoja. Punaiseksi jätetty paahtopaisti on ehdottomasti yksi lempi lihoistani. Homejuustoperunoihin siivutin perunoita, laitoin muutaman perunasiivun vuoan pohjalle, sitten muutama pala homejuustoa (ei kuitenkaan liikaa) sitten lisää perunoita päälle ja lopuksi kermaa päälle. Tuli tooooosi hyviä. Yleensä me aina tehään noi perunat isoon vuokaan, nyt sitten tehtiin sitten pieniin vuokiin johon olen aikaisemmin tehnyt Creme Bruleen. Kivaa vaihtelua.

Parmesaani leivitettyä boileria, kanttarelli& tatti risottoa, tomaatti, buffalo mozzarella salaattia



Nams. Parmesaani leivitys sopii älyttömän hyvin broiskun kanssa! Kun laitat puolet parmesaania (kun ostat parmesaania niin tiedät, että se on aitoa kun löydät jostain kohtaa tekstin parmigiano reggiano), puolet korppujauhoja. Kastat ensimmäiseksi kanan sekoitettuun kanamunaan joka on maustettu maun mukaisilla yrteillä, suolalla ja pippurilla, sitten kummaltakin puolelta kääntelet broileri fileen parmesaani-korppujauho seokseen. Paista sopivan kovalla lämmöllä kunnes fileet on kullan ruskeita.  Nykyisin vaki mozzarellanani käytän Pirkan Pirkka parhaat buffalo mozzarellaa joka on aivan ihanan makuista! Todella pehmeää ja mietoa.


Mahdollisimman pian olisi sitten tulossa Savuporo-kanttarelli piirakan ohje eiliseltä.

2 kommenttia:

  1. ooks lopettanu kokonaa kirjottamisen?? :((((

    VastaaPoista
  2. En ole! Olen todella pahoillani, että en ole kerinnyt kirjoittaa, laitetaan taas koulun piikkiin :( Kesään enää pari viikkoa, niin sitten yritetään päivitellä enemmän :)

    VastaaPoista