keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Yammy mud cake :p

Heipä hei taas pitkästä aikaa :D Syyslomaa kun tässä vietellään, niin sain tänään tekaistua mud caken. Ja tuli muuten ihan pirunmoisen hyvää, joten päätin nyt pitkästä aikaa tänne jotain päivitellä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

n. 0,5dl espresso tyyppistä hyvin vahvaa kahvia
125g 70% tummaa suklaata (Itse käytin Fazerin Primium 70%)
125g vähäsuolaista tai suolatonta voita
1dl ruokokidesokeria
2 kanamunaa
ripaus maldon-sormisuolaa

Laita keitetty kahvi vesihauteeseen ja lisää pilkottu suklaa sekaan. Sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää sokeri ja voi. Sekoittele kunnes ainekset ovat sulaneet. Ota suklaa seos pois liedelta ja jäähdyttele huoneenlämpöiseksi. Riko kanamunat toisessa kulhossa ja riko rakenne kevyesti. Kaada ja sekoita munat suklaaseoksen joukkoon. Kaada seos pieneen irtopohjavuokaan joka on voideltu ja korppujauhotettu. Paista kakkua 175asteisessa uunissa puoli tuntia. Kakun keskusta jää hyytelömäiseksi ja lässähtää kun kakku saa jäähtyä. Jäähdytä kakkua useampi tunti jonka jälkeen tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön ja marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti