Yleensä, me ollaan pyritty tekemään kerran kesässä paellaa, ja tällä kertaa "paella kauden" avaus oli jo toukokuun viimeisinä päivinä. Kun äiti ja minä kummatkin olemme merenherkkujen ystäviä niin päätettiin laittaa poikkeuksellisesti niitäkin mukaan, koska meille kahdelle tuon paellan teimme. Käytimme merenherkkuina sellaista mm. Prismassa myynnissä olevaa merenelävät-sekoitusta, jossa oli jos minkälaisiä ilmestyksiä. Paellasta tuli ns. "surf and turf" ruoka, koska myös marinoimattomia broilerin fileen suikaleita laitettiin sekaan. Vihannes puolta paellassamme piti yllä paahdettu paprika (teemme lähes aina paprikan tällä metodilla, koska paprika närästää äitiä, mutta näin tehden ei. Eli siis poltetaan paprikan kuori mustaksi grillissä tai kaasulieden päällä, sitten laitetaan pakastepussiin ja solmitaan, kun paprika on muhinut pussissa n. 15min. niin kuori lähtee helposti irti), vihreä tankoparsa ja sitruunan lohkot ja mehu (voiko sitä vihannekseksi kutsua? :D)
Riisinä tällä kertaa toimi Italiasta kotoisin oleva risotto riisi.
Ja hyvää on!
Smoothieitten taikaa
Mikä onkaan parempaa kesähelteellä kun ihanan kylmä ja kermainen smoothie!
Ihanan kermaisen smoothien salaisuus on siihen käytettyjen hedelmien ja marjojen jäädyttäminen. Tämän ihanan kermaisen smoothien aineina toimivat turkkilainen yougurtti, jäädytetyt banaanin palat ja hiukan sulatetut vadelmat, muutama jääpala ja tilkka hunajaa tai sokeria. Tuossa viime viikolla käteen tarttui ihana Smoothiet ja mehut kirja, joten helteisiä päiviä odotellessa, että kirjan ihania ohjeita pääsisi kokeilemaan.
Kuohkeat lettuset (Amerikkalaiset pannukakut)
Itse olen suuri amerikkalaisten pannareiden rakastaja ja on niitä useamman kerran tullu tehtyäkin sekä makealla että suolaisella täytteellä. Yhtenä päivänä äiti löysi lehdestä näitten herkkujen ohjeen, jotka kulkevat kuohkeitten lettusten nimellä. Täytyihän niitä sitten kokeilla ja verrata amerikkalaisiin pannareihin. Tällä ohjeella tulee melko samanlaisia läddyjä mitä syömäni amerikkalaiset pannarit, ainut vaan, että nämä kohoaa pannulla todella nopeasti ja paiston jälkeen laskevat. Joten ne tulisi syödä pannulta-lautaselle perjaatteella. Aivan ihanan makuisia tuoreitten/pakaste marjojen ja pienen lorauksen vaaleaa- /vaahtera siirappia kanssa. Kokeilkaa ihmeessä!
Ohjeesta riittää neljälle hengelle
300g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
kaksi ripausta suolaa
3dl (kirnu)piimää
1½dl kylmää vettä
6 isoa kanamunaa vatkattuna
voitamaistamiseen
päälle:
esim. marjoja kuten vadelmia, mustikoita..
tai esim. suolainen täyte lohesta
Sekoita jauhota, leivinjauhe ja suola keskenään isossa kulhossa ja tee keskelle kuoppa. Sekoita piimä sekä vesi keskenään ja kaada vähitellen kuoppaan koko ajan sekoittaen. Lisää kulhoon lopuksi kanamunat ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista pikku letut lettupannussa kullanruskeiksi.
Iltapala voikkonen
Kun broileri ja nektariini yhdistetään voiko tuloksena ollakkaan muuta kun suussasulava herkku?
Tämä kuvassa näkyvä herkkuleipä on pikkusiskoni käsialaa ja sisällä siinä on hunajamarinoitua broilerin suikaleita, nektariini lohkoja, rucolaa, balsamico siirappia ja tuorejuustoa. Leipänä Fazerin täysjyvä patonki. Ihana, raikas yhdistelmä!

Krouvi salaatti
Tehtiin möksällä tälläinen ihana, tuhti salaatti, joka menisi hyvin yksistäänkin kevyenä lounaana. Tähän laitettiin pohjaksi erilaisia salaatteja sekä marinoitua punasipulia. Muiksi täytteiksi tuli grillattuja vihanneksia: oli keväistä vihreää tankoparsaa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä vähän jotain tuhdimpaa lisää salaatti sai grillatusta halloum-juustosta. Kastikkeeksi käy oliiviöljystä, yrteistä sekä balsamico viinietikasta väsätty kastike.
Tässä siis pieni katsaus menneeseen, seuraavaksi laittelenkin alkukesän varrella tehtyjä pöperöitä :)
aika raskas iltapalaksi? eikös "kokin" pitäisi osata myös terveellisyyttä ja tuntea terveellinen ruokarytmi?!
VastaaPoistat.sini
Anteeksi, mutta mitä resepteistä tarkotat? "tuhti" ja "epäterveellinen" on kaksi aivan eri asiaa... Jos joku ruoka on "tuhti" tai "raskas" se ei automaattisesti tarkota, että siinä on kilo voita ja juutoo. Ja jos tuota patonkia tarkoitat niin ei mielestäni nektariini, salaatti ja broisku nyt kauhean "epäterveellistä" ole...
VastaaPoistajuu en tarkottanu tota vaa sitä että ehkä illalla ei kannattias varmaa syödä hirveee niinku sellasta tuhtia muyt ei sit mitää jos se ei sellanen oo vaaa jos se on hyvä iltapala nii sit asia ookoo :D voisin ehkä kokeilla tota ku mulle tuleee vieraita niii vaikka sit iltapalaks :D
VastaaPoistaokkei. Voihan tota tietenkin syödä välipalanakin päivällä :)
VastaaPoista