sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kaalikääryleet

 
Ulkonäkö voi pettää...
¨
Juu niin, ulkonäkö tosiaan voi pettää, täytyy sanoo et toi kuva ei kyl edusta kaalikääryleiden parasta puolta :D Mut juu, tänään, flunssan kourissa - nenä niin tukos et puhuminen on pelkkää söhellystä, joka kerta kun nielee, niin korvat ujeltaa hulluna ja olo on ku kuolleella- tehtiin kaalikääryleitä ruuaks. Porukat ilomielin langetti tehtävän mulle ja pikkusiskolleni, kun innostusta oppiseen löyty. Kääryleitten maussa ei ollut mitään moittimista, näin ensi kertalaisena niitä ilman vanhempii teki.
Kääryleiden kanssa tarjottiin ruskeeta kastiketta, keitin perunoita, kuolukka survosta, porkkanaraastetta sekä raejuustoa. Kannattaa kokeilla jos ei vielä ole kokeiltua tullut.
¨
Ohje oli tämän kaltainen;
Kaksi "kaalikäärylekaalia"
vettä
suolaa 1tl/ 1l vettä
¨
Täyte;
Jauhelihaa laitettiin 600g noin
sipulia
kanamunia
1dl kaalin keitinlientä
suolaa
valkopippuria
meiramia
(pienimmät kaalin lehdet hienonnettuina)
n. 3dl keitettyä riisiä
¨
Päälle;
Tummaa siirappia (Valutetaan uuniin laitettaessa kääryleiden päälle, antaa mukavaa makeutta)
Kermaa halutessa ( Kerma lisätään kun kaalit ovat jo hiukan ottaneet väriä)
¨
Suhteet tuos ny voi mennä ihan päin prinkkalaa, mutta suuntaa antavia. Mut tuo 600g jauhelihaa mitä tehtiin niin ainakin siihen se 3dl keitettyy riisii meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti